Suck

Vad ska man säga, förlust igen. Orka skriva om det eller ens tänka på det idag. Det hör till det förflutna nu, och vi får banne mig gräva oss ur den här hålan tills nästa match. Då är det Heid på bortaplan. Onsdag tror jag tom att det är...

Busy, busy, business!

Nu äntligen kan man andas ut... (Jag e ledsen pirate men jag har haft fullt upp, har därför inte hunnit skriva om mitt underbart intressanta liv här på bloggen) Jag har som titeln avslöjar haft grymt mycket att göra (Iaf det senaste dygnet). Och allt har med skolan att göra, nu kan man verkligen snacka om studier... Försöka att kombinera det med handboll på kvällarna vill inte riktigt gå ihop än så länge. Men jag ska jobba på det!

Vi har haft en överhängande uppgift den här veckan som avslutades med ett seminarium idag. Min grupp var lite efter om man beskriver det milt.  Jag har inte kunnat plugga särskilt mycket eftersom att jag har saknat böcker. Sedan vems fel det är en diskussion jag helst slipper. Hur som helst så har den här uppgiften fått mig att vara uppe sent på kvällarna till att vara sjukligt tidigt vaken på mornarna.

Imorse träffades min grupp i skolan två timmar innan seminariet för att jobba, och då menar jag jobba. De andra grupperna träffades för att "finslipa" Hallå, vad e det liksom??

Men summa summarum så var min grupp fu*king amazing!! Vi fick så mycket beröm för vår insats att jag var hög på stolthet och lättnad efter seminariet idag. Vi gick in och dominerade med vår, som läraren uttryckte det, laidback stil och spontanitet. Läsa direkt från pappret var definitivt inget som vi gjorde, vi hade liksom inte så mycket nedpräntat... =) Sjukt nöjd helt enkelt! Bra start!

Efter skolan idag har jag bara njutit av att det är helg och att nästa gång det blir skola för min del är på tisdag. Sweet. Måndag är det "egna studier" så då får jag nog ägna mig åt det, nu har jag ju böcker iaf =)Nöjd! =)

Gah!!!!

Jag tror jag blir galen på mig själv....

I en vecka har jag väntat på min beställda kurslitteratur. Självklart beställde jag den försent det visste jag men att det skulle ta sån här lång tid! Problemet är att jag skulle ha haft den senast igår... Fint det låter... Bra koll man har liksom. Allt detta för att tjäna några ynka hundralappar... Det är ju såklart billigare på nätet än på bokhandeln i skolan. Och då får man liksom stå sitt kast, att inte få några böcker alls...

Jag hade lämnat mobilnummer vid beställningen så jag antog att jag skulle få sms-avisering när böckerna behagade komma, så jag har suttit uppe i lägenheten på mitt ars** och inte gjort så särskilt mycket. Senare under dagen skulle jag ner för att kasta sopor och gissa vad jag hittade i postboxen...

Det är så man kan bli galen...

Nu har jag ändå fått någonting gjort men det har tagit sin lilla tid.

Imorgon skola och grupparbete, och hör och häpna - handbollsträning!


Härliga underbara mörka natt

Är just nu den enda vakna kvar i vår lägenhet... Inte ens Gregart är uppe och han är ändå ett nattdjur..

Varför jag inte snusar (sover) just nu är för att jag njuter av att bara ta det lugnt. Ingen skola imorgon. Toppen.

Mitt inlägg blir liknande Tessans häromdagen. En sorts hyllning till natten kan man säga. Att sitta uppe när ingen annan är vaken, lyssna till gó musik och bara njuta av att inte göra någonting. Jag vill verkligen inte gå och lägga mig snart, och för de som känner mig så kan det uppfattas som en lögn men det är det inte =)

Men jag blir nog inte långvarig ändå. Har ju lite planer på att få någonting gjort imorgon också... Inte bara sova liksom. En sak att ta tag i är bland annat skolarbete, sedan lite städning också, har tyvärr blivit lidande det senaste. Egenträning är också en grej att tänka på... om det uteblir så har det inte varit mycket till träning denna veckan och så vill vi ju inte ha det! På lördag är det en viktig match där poäng-plock är ett måste.

Snuttisen Gregart i vaket tillstånd <3


"Egna studier"

Idag stod det för första gången på mit schema - "egna studier". Känns både bra och dåligt. Bra för att vi kom hem så sent igår och att en "ledig" dag tackar väl ingen nej till? Sedan är det dålig för att det är nu det gäller, jag har äntligen hittat en utbildning som jag vill satsa på och då går det inte. Iaf inte idag, och varför det då? kan man fråga sig. Jo, jag har inte fått mina beställda böcker än. Det blir lite svårt att plugga då utan något att plugga på.

Tur i oturen kan man väl säga att jag har ändå. Det vi ska ha klart tills på fredag är en gruppuppgift... Hej gruppen, jag heter Mikaela och såhär jobbar jag... =) Bra första intryck liksom.

Nä jag får skärpa mig och förhoppningsvis blir det redan imorgon (om böckerna behagar dyka upp) I annat fall får jag köpa litteraturen dyrare direkt i Gregarts studentbokhandel.

Snart är det även träning. Handbollsträning och antagligen något extra pass efter, har inte hunnit kolla upp det ännu. Busy busy...

Förlust igen

Det blev tyvärr förlust mot Spårvägen igår. Inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Eller någon annan i laget heller för den delen.

Bussresan upp var som vanligt lång och tråkig och det tillsammans, långtråkig. Det är dessutom dålig luft inne i bussen så när man äntligen får gå ut en kort stund så gäller det att andas in så mycket frisk luft som möjligt för att undvika total koma när man kommer in i bussen igen. Allt som allt i går så drog vi iväg på en resa på 17h, sådär lagom kul. Men vad gör man inte för sporten!

Vi spelade jämnt i stort sett hela matchen (tom ledde med 26-24) men sedan i slutet var vi tvungna att försöka att försöka få boll snabbt för att kunna vinna och då drog det ifrån tyvärr. En jobbig förlust som vi får lära oss av och sedan ta nya tag mot Västerås hemma på lördag. Bättre och mer innehållsrikt referat finns att läsa HÄR.

Helt off

Jag känner mig helt off nu efter den här veckan. Det är som skrivet tidigare min första vecka på Sjuksköterskeprogrammet. Många intryck = en mycket trött Mickis. I övrigt så har det inte heller funnits tid till att i lugn och ro slå mig ner vid datorn och blogga.. Inte direkt prio 1.

Uppdatering vad gäller inlägget tidigare, det blev ju inga poäng mot Sävehof. Ifall ni, i den fattiga skara som läser den här bloggen, inte skulle ha kommit över den informationen tidigare... Nästa match (imorgon 15.00 borta mot Spårvägen) kommer vi att vara grymt revanschsugna. Nu vill vi ta poäng igen!

Vi hade för övrigt träning idag i Färgelanda inför imorgon. Träningstiden idag var från 09.00... och det ser inte ut som om det blir någon välbehövlig sovmorgon imorgon heller... samling för avresa 07.15... Kudden och filten med i bussen annars dör jag, på riktigt. Och Ipod förstås =)

Och den (Ipoden) har jag laddat med ny musik. Hela OneRepublics nya skiva. Greeeaat!Här låten "Secrets - OneRepublic"

Kropps - Sävehof 19.00 Agnebergshallen


Hemma från skolan lite tidigare än planerat. Vi skulle egentligen ha gått till 16.00 idag men jag valde att styra kosan hemåt tidigare än alla andra... Förläsningen son jag skippar har jag redan varit med om en gång innan (Om högskolestudier och hur man arbetar i grupp) Hello jag är ju proffs!

Men det var inte den egentliga anledningen till att jag är hemma tidigare. Vi har som rubriken avslöjar, match i kväll. Samlingen är halv sex så jag hade fått jävligt brått om jag hade slutat 16.00 idag. Så det är the main reason.

Tänkte plugga lite innan det är dags att knalla bort till hallen. Men vet inte om det blir så produktivt just nu. Känner hellre för att spela wii en stund...

Välkomstdagen avklarad!Idag
var första dagen på resten av mitt liv, nej då, men första dagen på Högskolan Väst. Iaf första dagen för mig på länge... läste ju där när jag läste till lärare.

Det var en massa olika folk som hälsade oss välkomna. De gick igenom både det ena och det andra gällande internet, mejl, säkerhet, scheman/tentamen osv. Massa av det kunde jag sedan innnan såklart men det var ändå nyttigt att bara få vara så där "ny" som alla andra.

Jag har ännu inte fått träffa min klass eller bara blivande sjuksyrror men det ska jag få göra imorgon. Jag är smått nervös för det faktiskt, för av det lilla som jag sett idag så är jag lite orolig... Ingen som jag direkt tror skulle passa mig bra, men hoppas på connection imorgon.

Det kommer att vara en typisk "lära-känna-dina-studiekamrater-dag" imorgon med intervjuer och återberättande inför klass. Egentligen nördigt och på snudden onödigt men det är något alla ska gå igenom.  

Idag har varit en ganska så stressande dag för mig, både på morgonen och efter skolan.  Det syntes väldigt väl hemma... Grymt "oredigt", som tur är så har jag världens bästa förstående andra hälft hemma som såklart både hade röjt upp min röra OCH lagat mat till mig när jag kom hem från träningen. Det här med studentliv kan jag nog vänja mig vid! Puss!


Stekos-lotion all over me

Stekos-lotion, det är det nya nu.

Jag har haft min jourvecka nu idag. Från 11.00-19.00 har jag tillbringat i cafeét i Agnebergshallen. Evenemanget var Fotbollsklubben Rössös cup. Det var sjukt mycket folk alltså. Vid vissa tillfällen på dan (mestadels av tiden) var kön så lång att man inte ens såg slutet, kön ringlade si gutanför cafeét. Jag har stekt så många hamburgare idag att jag hade kunnat mata större delen av Kinas befolkning känns det som. Trots all stress och stekos så har det varit en bra dag, allt tack vare Elin, Bosse och Göran (Sissi och Kajsa också såklart de timmarna ni var med)  

Hade jag inte haft så fullt upp med att flippa burgare så hade jag tagit mig tid att fota tusenfoting-kön. Men nu hade jag inte tid så det är bara att måla upp i fantasin, världens läääääängsta kö =)

Känner att jag är i behov av en dusch nu...

V75-lördag

Idag har det varit en lugnt lördag. Sovit ut ordentligt och haft det gött. Och eftersom det varit lördag idag så har det även varit spel på V75. Gick hyftsat bra med sex av sju rätt. Tyvärr var det en ganska favorittippad omgång så sex rätt gav inte ens pengarna tillbaka. Men någon gång smäller det, även för mig! Hursomhelst, vare sig man vinner stora pengar eller inte så är det ändå ett roligt nöje.

Imorgon blir det inte en lika trivsam dag. Det är dags för min grupp att ha jouren i Agnebergscaféet. Det skall vara bemannat med fyra personer på mitt pass men vi är bara två imorgon... Yes, livet är härligt. Folk får helt enkelt ha överseende med långa köer och att vänta lite extra på sina hamburgare och korv med bröd. Passet är på härliga åtta timmar så jag lär inte göra så mycket mer imorgon än att flippa burgers =)På tal om korv med bröd. Slänger in en "sno-korv-bild" från Sälen -08 på mig och Lina. Lina är självklart tjyven =)

En dag utan spolarvätska

Imorse var jag fröken duktig som pallrade mig ner till Sportlife för morgonträning. Fick en massa gjort och det var skönt att det var så få mäniskor där nere. Efter träningen fick jag besök av lillsyrran =) Vi drog i väg på en heldag i Göteborg med Ikea som främsta mål. Resan ner började väl sådär. Det var inte mycket till spolarvätska som kom ut ur bilen, de små slangarna hade fryst eller nåt för stopp var det trots full behållare. Det skapade problem längst vägen eftersom sikten blev allt sämre... Blev till att stanna till på var och varannan tapp och tvätta rent lite =).  Till slut kom vi fram och drog igång med shoppandet. Eller det stod nog jag mest för... (Emelie kom hem med en musmatta, en!) Efter en tids velande fram och tillbaka, och en och annan trerätters =) så hade jag äntligen bestämt mig för vilket skrivbord jag ville ha. Sen tro fan att "varan var tillfälligt slut". Vi fick den trevliga onödiga infon om att det skulle komma med leverans imorgon, men hallå, jag är här idag! Mest av nyfikenhet frågade jag om det "andra Ikea". Där hade de nio stycken i min färg. Så som den snälla storasyrran som jag är så släpade jag Emelie ändå bort till Kållered för att införhandla detta eftertraktade objekt. Nöjd och fattig var jag efter mina två Ikea-besök.

Så just nu sitter jag och bloggar från mitt nya fina skrivbord!

Här lite bilder på sambon som hatar att vara med och handla men älskar att montera:


Destination IKEA

Idag blev det inte så värst mycket gjort... Men jag tränade på kvällen. Vi hade mycket teknikträning idag. Det kändes hur bra som helst. Var skönt att få skjuta så mycket och att få se hur man reagerar när benen viker sig och man slarvar med tekniken. Nyttigt och roligt! Sedan var det mycket spring, spring och lite mer spring med medicinbollar, mindre kul det där men dock nyttigt det med. Efteråt var det mental träning med Boltorp. Vi kom fram till att vi lyckats med våra tidigare uppsatta mål så vi satte nya en tid framöver. Hoppas hoppas hoppas!

Imorgon blir det ingen päsardag som idag. Nä, tänkte börja dagen med ett träningspass på Sportlife. Sedan bär det iväg till älskade IKEA med syrran. Ska nu äntligen få köpt det där skrivbordet som jag tjötat sönder om här på bloggen. Om tid och pengar finns efter IKEA så ska jag nog kolla efter allt-i-ett-skrivare också. Kan vara bra att ha liksom.

Nu blir det snart natta, STOR, händelserik dag (om man jämför med idag) imorgon!

Här en bild från Ikeas hemsida på skrivbordet jag lutar åt att köpa imorrn. Bokhyllan det sitter fast i har jag ju redan =)


Fräsch som en nyponros - INTEImorse varade ungefär en kvart för mig... Jag skulle köra mamsen till jobbet för att få låna bilen över dagen. Men jag vaknade inte så pigg som jag brukar göra. Hade en konstig molande huvudvärk. Och vad gör man åt sådana? Ja inte tar man alvedon inte, nä, men återgår till sängen på obestämd tid. Varför det just blev på obestämd tid är för att vem ställer klockn när man är ledig liksom? Vaknade hur som helst för en liten stund sen (12.00). Och nu är hela dagen borta känns det som... Får se om jag orkar mig in i duschen snart... annars är det garanterad duschtid efter träningen ikväll.. Lat som jag är får mina lagkompisar stå ut med mig tills då, efter träningen! =)   


Nostalgi!

Jag bara älskar Spotify! Snubblade på den första låten som gick varm hemma på Myntet i mitt flickrum. Hade den på någon absolut-skiva om jag inte minns fel. Den här låten kommer gå varm i dag.

Sommarfeelings!När jag ändå håller på...Hittade en till....Det värsta är att inte en textrad har smygit sig ur mitt huvud under alla dessa år av tystnad... Spooky.Go känsla jag har i kroppen nu. Blir en ny spellista på Spotify helt enkelt!


Ny design!


Då har jag äntligen fått tummen ur. Jag har ändrat min design här på bloggen. Det var så längesedan jag gjorde den förra så det tog en stund... Men nu är den klar och jag är jättenöjd! Lite fler finjusteringar ska jag greja med men det får bli vid ett senare tillfälle. Jag har använt mig utav tipsen på designadinblogg.se. Hur bra som helst. Tyvärr har jag inget grymt bildprogram som tex Photoshop, som hade gjord designen ännu grymmare men så e det nu. Kanske får bli ett framtida inköp, vem vet?

Skolstarten närmar sig med stormsteg.. Börjar faktiskt bli lite smått nervös. Jag känner ingen som ska börja nu. Men det kommer alltid att lösa sig, bara trist att vara med sig själv första dagen liksom... Allt är färdigt annars, registreringen och ansökan om studiemedel hos CSN. Det sistnämnda är väl sådär kul.. Man lånar pengar, som ändå inte är tillräckligt, som sedan ska hemsöka en ens hela vuxna liv sedan efter studierna. Inte roligt.

Jag har mycket som snurrar i huvudet just nu. Köpa skrivbord - vilket? Får det plats? Har jag råd? Studentlitteratur - Vilka böcker är viktigast? Ska man köpa alla? Kan man låna? Begagnat? Ska jag tjuvläsa innan kursen startat? Haha nä stryk det sista... haha vad man tror sig =)

Spinn, spinn, spinning!


Idag hade vi träning på Sportlife. Fys i form av spinning stod på schemat.

Tidigare under dagen hade jag ägnat mestadels av min tid till plock här hemma. Jag "hittade" bland annat en helt ny och oanvänd (!) pulsklocka. Så jag tänkte - hey, varför inte testa idag på spinningen??!! Bad idea...

Ett tips till alla där ute som funderar på att använda den för första gången på ett pass, lägg ner det bara. Jag har väldigt mycket annat för mig när jag spinnar och det blev bara för mycket att snegla ner på klockan lite då och då. Jag fattar den ju knappt... Inte nog med det så var det inte min egna hemlighet direkt. Instruktören ropade ut nåt i headsetet om att:

- Åh, är det en pulsklocka jag ser där längst bak? (naturligtvis...)
Jag svarar svettig som aldrig förr, och ångarade mig lika snabbt:
- Jajjamen! (big mistake)
- Då ska jag ge dig en utmaning, din puls ska ligga på bla bla bla... (typ som om vi tävlade han och jag..)

Så det var det spinningpasset. Jag hade svårt att koncentrera mig på annat än att hålla den här jävla utmaningen så gott det gick, livrädd för att få en fråga på var jag låg. För vem skulle veta vad som var normalt, inte jag iaf!

Senare under passet verkar han prata med mig. Tror det va en fråga. Jag bara nickade och log så stort jag kunde och det verkade få tyst på spinningdemonen. I slutet när jag skulle kolla vad jag hade haft för maxpuls under passet klantade jag mig och tryckte antagligen på fel knapp för det resultatet såg jag aldrig... Bummer.

Mycket ansträngning för ingenting.

Kvällen toppades med underbara El Maco grande på donken. Gott!


Mån 11/1

Idag var dagen jag hade planerat in en massa grejer. Det gick väl sådär. Jag gick upp i ottan i morse för att köra mamma till jobbet, tänkte att då kommer man liksom upp istället för att sova bort hela dagen. När jag kom hem blev det frukost och lite tv.

Sedan vet jag inte vad som hände.. Tada! Så var klockan 12. Jag hade lyckats somna på soffan, hårt dessutom. Så där försvann ett antal viktiga att-göra-timmar. Men jag fick ändå gjort en del. Försökte bland annat röja upp och göra plats för ett skrivbord, men jag vete-sjutton hur jag ska få plats med ett utan att det kommer att se fördjävligt ut... Får bli ett senare problem när jag köpt ett. Ska ge mig ut på nätet nu för att hitta ett passande (billigt) för mina studier! =)

Slänger in en bild på min himmelska mat idag. Wok med kycklingfilé, ört och vitlökssäs ochklyftpotatis i ugn. Superbt!


Rea gör att även den fattige lerDet blev ett par "dojs" för mig ändå. Men inte för fullpris...

Näejdå, här har vi fyndat serru. Det blev ett par ungefär likadana som jag redan har men rea skall man inte ta lätt på =)

Det blev ingen skönshopping direkt. Det är ju söndag och då är inte öppettiderna hejdlöst bra - öppet till 17.00, bara. Vi var på plats vid tre så där har ni det, bråttom bråttom bråttom.

Imorgon är det måndag och det betyder städa ut julen för min del. Ska även försöka mig på lite ommöblering här hemma. Jag ska försöka få plats med ett skrivbord hade jag tänkt mig. Måste ju vara ordning och reda på allt när man nu ska utbilda sig till sjuksyrra. Hujedamig. Får en klump i magen bara jag tänker på det. Jag som alltid har sagt - aldrig att jag ska bli sjuksköterska eller nåt inom vården! Fel hade du lille ung-jäkel, jävligt fel.

Den 18/1 börjar jag... spänningen tätnar. Undrar vad det är för andra miffon som sökt? Jag hoppas på att det inte bara är en massa medelålderskärringar och/eller stela pluggisar.

Fortsättning följer......................


Ändrade planer


Idag hade jag och några tjejer i handbollen planerat in en pulkadag i Färgelanda. Varför just Färgelanda är för att det tydligen finns en pulkabacke med tillhörande knapplift (!) men hallå, klart man måste dit ju. Himmelriket att bara åka nedför och inte behöva kånka upp sig till toppen för egen maskin... Haha, det lät som om jag är värsta latmasken, men ni fattar nog vad jag menar. 

Nu blev inte de här planerna av ändå. Madde skickade ut en väderleksrapport här nu på morgonen -18C. Inte så hett att åka pulka när halva ansiktet förfryser. Så vi skjuter upp det. Då kanske jag hinner skaffa mig värsta racern tills dess, eller ett nice-igt tefat =) Okej jag är snart 24 men ändå... =) 

Idag blir det istället ett besök på Överby (Overvillage) för lite fönstershopping, iaf för min del. Knapert just nu. CSN-bidrag får man liksom inte innan skolan börjat. Men ett par vinterskor hade inte varit fel direkt. Just nu kör jag dubbla sockar i sneakers. Liiiite kallt om man glömmer vicka på tårna stup i kvarten.. Får fjäska med mamsen...
 

nhhdhOIHoihsn39873nlkns3ej


Bad update från min sida det senaste. Men livet har inte stannat upp bara för att jag inte skrivit mina små töntiga anekdoter om saker som hänt.

Under min blygsamma frånvaro har jag sysslat med både det ena och det andra. Med handbollen har vi hunnit spela tre matcher varav den ena avslutades idag. Dubbelmöte mot Eslöv hemma/borta där slutresultatet blev 3 poäng till oss av fyra möjliga. Sedan idag blev det förlust mot Kärra med 34-19. Inte bra. Förra gången vi mötte dom så vann vi med tio bollar. Men sån är den, idrotten. Antar att det är väl det som är det "fina" med sport. ALLT kan hända.

Förutom handboll så har jag haft operation - kasta och släng med mamma, hemma hos mamma. Skönt att röja bort gammal skit som man inte använder. Så någon vända till tippen har vi allt gjort.

Orkar inte skriva så värst mycket mer nu. Får bli en annan bättre (vaken) dag.

Fått en ny älsklingslåt på hjärnan:Snö

JOvisst är jag glad för snön, det är inte det.. Men när den tar över världen helt drar jag inte på smilbanden helt hysteriskt mycket direkt. Vad jag snackar om är alltså insnöade bilar...
Det här kom jag ut till idag:Sådär lagom kul... Som man kan se så var det ljust när jag tog bilden, det var det inte när jag var klar... Till råga på allt så var det inte bara snö som var problemet. Det var grymt mycket is under däcken så jag slirade ett tag innan den fick fäste. Och fäste fick jag efter att i omgångar snott grus ur en gruslåda utanför huset. "Man tager om man så haver". Nu är den iaf framgrävd och totally isfri!

Jag har verkligen varit i full gång sedan jag vaknade halv åtta imorse. Jag sitter i soffan nu med laptopen och har en sån jädra värk i mina ben. Märks att jag inte suttit en minut idag typ. Myrorna i benen verkar aldrig försvinna. Imorgon blir det nog mestadels sängläge, eller varför inte en sväng med bilen kanske? =) Nu går det iaf.

Tidig träning och klapputdelning

Imorse var det dags för träning i Färgelanda. Kul ställe det där. 09.00 var det tänkt att träningen skulle börja men det blev lite si och så med det... Vi skyller helt enkelt på vädret =) Träningen var den först detta årtiondet och det kunde ha börjat bättre för min del. Verkligen inget gick min väg idag, den här gången skyller jag på tidig morgon =)

Efter träningen var det dags för lite fint käk på nåt fint ställe i Färgelanda. Där skulle vi även dela ut våra hemliga klappar. Grejen var den att till klappen så skulle det vara rim, två närmare bestämt. Ett rim om klappen och ett om personen den var till. Reglerna var väl från början lite luddiga men det blev allt bra ändå i slutänden.
Brynja, vår ordförande i klubben, agerade jultomte. Hon läste upp alla rim, med blandad framgång. Kan inte vara helt lätt att alltid veta var betoningen skall ligga... Man kan säga att mitt rim blev en "crash and burn". Men slutet gott allting gott, min mottagare blev nöjd, vad jag kunde se iaf.

Jag fick mitt paket av Bosse, vår materialare och lagledare. Gulliga rim och gullig klapp.
Behöver jag säga nåt här? Jag för visst ett rykte med mig....
Min fina användbara klapp! Tack Bosse!

RSS 2.0